Задължително трябва да имате ЧАСТИЧНА регистрация по ДДС

 

В момента в който от ETSY ви издадат фактура за комисионата и преведат сумата от продажбите с приспаднатата комисионна, трябва в 7-дневен срок преди това да се регистрирате по чл.97а от ЗДДС , така наречената частична регистрация.

 

На такава регистрация подлежат не само фирмите, но и физическите лица които плащат комисионни за платени услуги в платформи като: ETSY, Facebook, Google, Instagram и други подобни.

 

Самата регистрация се извършва в три дневен срок. Получавате ДДС №, който не го вписвате във фактурите си за продажби и фактурите за покупки в България. Този ДДС № вписвате единствено, когато се регистрирате да ползвате платени услуги от чуждестранни фирми, включително в ETSY. Нямате право да приспадате ДДС от фактурите си за покупки за стоки, активи и други услуги получени в България.

Задължението ви е да начислите и платите ДДС в България, върху ползваните услуги от тези чуждестранни фирми, които са от и извън ЕС.

 

Процедурата по дерегистрация по ДДС, на лица регистрирани по чл.97а, може да бъде стартирана по всяко време. Не съществува ограничително условие за срока на дерегистрация, с подаването на заявление за дерегистрация по ДДС, стартира и самата процедура.

  

ЗАЯВЕТЕ ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА

 

Тази среща е напълно безплатна за вас, на нея ще се запозная с вашата фирма и
ще поговорим за възможните решения.

Само натиснете бутона и попълнете регистрационна форма

    Искам опознавателна среща

 

За контакти:
тел: 0888 205055
 
 
e-mail: office @ businesscapital.bg
 
Последвайте ни в Youtube:
Veselina Pazheva - YouTube
 
Последвайте ни във фейсбук:
 
Заповядайте във фейсбук група
Данъчни умения за малък и среден предприемач - Бизнес Капитал ЕООД