Като физическо лице е изгодно в самото начало, когато нямате яснота за самата дейност, какви разходи ще имате, 

основния разход  за дейността печат при поискване /Print On Demand/ е себестойност на това което ще продавате,

цена на рекламата, която ще е най-добрата за вас, 
цена на услугата , която плащате на ETSY. 

Докато си изясните тези разходи , МОЖЕ да започнете като физическо лице, но нещо което всъщност е проблем почвайки като физическо лице е , че по този начин няма да имате възможност да си приспаднете нито един разход, а вие когато работите за  печат при поискване / Print On Demand /, вие първоначално имате разходи за които ще ви издадат фактура на физическото лице. 

Започвайки като физическо лице в края на годината, надали ще се сетите да събирате всички тези фактури, защото първоначално мислите дали въобще нещо ще изкарате , пък надали въобще си мислите за документация и отчетност, че в края на годината ще имате данъци и някой ще ви иска документи. Така, че стартирайки имайте го на предвид, че започвайки като физическо лице е хубаво всеки един документ да се издава на вашите лични данни като три имена, егн така, че каквото може да си  приспаднете като разход в края на годината. 

Но е добре стартирайки като физическо лице това е да е възможно най-кратък срок, защото регистрацията на фирма и въобще начина на работа като фирма, ще ви донесе много повече информация за вашия бизнес . Дори да сте на загуба , тази загуба ще може да си я приспаднете, докато сте само физическо лице последствията са си изцяло само за вас, няма да имате от къде да приспадате загубата, няма да имате никаква отчетност така ,че ви апелирам по-скоро да си направите консултация със счетоводител и да решите колкото може по-скоро да си регистрирате фирма.

  

ЗАЯВЕТЕ ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА

 

Тази среща е напълно безплатна за вас, на нея ще се запозная с вашата фирма и
ще поговорим за възможните решения.

Само натиснете бутона и попълнете регистрационна форма

    Искам опознавателна среща

 

За контакти:
тел: 0888 205055
 
 
e-mail: office @ businesscapital.bg
 
Последвайте ни в Youtube:
Veselina Pazheva - YouTube
 
Последвайте ни във фейсбук:
 
Заповядайте във фейсбук група
Данъчни умения за малък и среден предприемач - Бизнес Капитал ЕООД